Dave Woods, Dubbelspion

Confrontatie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

DAVE WOODS, DUBBELSPION DEEL 3

CONFRONTATIE

Hoe het verder gaat met Dave en zijn lotgenoten is te lezen in deel 3 van de serie: Confrontatie.

In Telios, het land waar Dave woont, is het bijna onmogelijk iets te doen, zonder dat dit vroeg of laat aan het licht komt. Dave's illegale praktijken achter de computer zijn niet onopgemerkt gebleven, maar de gevolgen zijn heel anders dan Dave had verwacht...

Daarnaast hebben zijn leidinggevenden voor hem en zijn drie lotgenoten Chantal, William en Jef een wel heel bijzondere invulling van de zomervakantie bedacht.

Hoe zal de Confrontatie tussen Dave en zijn tegenstanders aflopen?

 

 

 

 

Uitgeverij Mes

AVI +
Nugi 283

12 jaar en ouder

ISBN 9789059522572

Omslagontwerp: Fred van den Driessche

Eerste druk 2016


 

Gemanipuleerd

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

DAVE WOODS, DUBBELSPION

DEEL 2: GEMANIPULEERD

Na zijn mislukte poging aan het regiem van Telios te ontsnappen, begint voor Dave de opleiding tot spion. Omdat hij dag en nacht in de gaten wordt gehouden, is het voorlopig onmogelijk contact te zoeken met zijn vriendin Mandy of zijn ouders. Het is duidelijk dat zijn meerderen hem niet vertrouwen.

Van zijn belofte aan de "paria's" om hen te helpen, komt voorlopig niets terecht. Dave beseft heel goed dat alles wat hij doet wordt gecontroleerd. Een tweede misstap kan hij zich niet veroorloven.

Dan doet hij, als hij een opdracht voor zijn leraren uitvoert, een bijzondere ontdekking. Om zijn vrienden te kunnen redden, moet hij wel gebruik maken van dezelfde methode als het gehate regiem van Helinterro: manipulatie!

Een beklemmend boek dat duidelijk maakt hoe moeilijk het is te moeten leven in een wereld waar de leugen regeert en waar je niemand kunt vertrouwen!

 

Uitgeverij Mes

 

AVI +
Nugi 243

12 jaar en ouder

ISBN 9789059522312

Omslagontwerp: Fred van den Driessche

Eerste druk 2015

   

Spion voor de vijand

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

SPION VOOR DE VIJAND

Het eerste deel van de serie: Dave Woods, dubbelspion

Met de nieuwe serie: "Dave Woods, dubbelspion" waagt Janwillem zich op een heel ander terrein dan in al zijn voorgaande boeken. De serie speelt zich af in een verzonnen land, waar de overheid alles regelt, van de wieg tot het graf.

In het eerste deel, Spion voor de vijand, wil Dave, de hoofdpersoon, graag archeologie gaan studeren, maar de regering heeft bepaald dat hij computerprogrammeur moet worden voor de geheime dienst. Om zijn toekomst te veranderen, hackt Dave de computer van de overheid. Hij komt in de bestanden van de geheime dienst, met dramatische gevolgen.

Alle bewoners van Telios, het land waar Dave woont,moeten een chip in hun linkerarm dragen om te kunnen betalen, eten te krijgen, naar school te gaan, enzovoort. Met behulp van deze chip houdt de regering nauwlettend het doen en laten van de bevolking in de gaten. Zonder deze chip is het bijna onmogelijk te overleven. Mensen die weigeren de chip te laten implanteren, worden beschouwd als paria's. Dave staat voor een bijna onmogelijke keus: zich aansluiten bij deze paria's of zich overgeven aan de soldaten van het regiem. In beide gevallen is de toekomst uiterst onzeker.

En dan is er natuurlijk nog Mandy...

Uitgeverij Mes

 

AVI +
Nugi 243

12 jaar en ouder

ISBN 9789059522190

Omslagontwerp: Fred van den Driessche

Eerste druk 2014