Vuur in de nacht

Vuur in de nacht

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

VUUR IN DE NACHT speelt zich af in Iran, een land waar christenen niet openlijk voor hun geloof uit mogen komen.

Arman is er niet blij mee dat zijn vader promotie maakt en ze met het hele gezin naar Teheran verhuizen. Dat verandert als hij kennis maakt met zijn buurmeisje Malisa.

Armans vader is een fanatieke moslim, die zijn vrouw en zoon verbiedt contact te zoeken met hun buren. Malisa’s ouders worden ervan verdacht dat ze de islam de rug toe hebben gekeerd en christenen zijn geworden.

Malisa en haar ouders houden op hun beurt hun hart vast. Ze vermoeden dat hun nieuwe buurman voor de geheime dienst werkt.

De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling nadat een pyromaan probeert het huis van Malisa’s ouders in brand te steken.

Al gauw blijkt dat de pogingen van Armans vader om de contacten tussen Arman en Malisa in de kiem te smoren een averechts effect hebben…

Tegen de achtergrond van de Iraanse hoofdstad schetst dit boek een beeld van de Islamitsche Republiek Iran, waar de wetten van de sharia strikt worden nageleefd, waar discriminatie van vrouwen aan de orde van de dag is en waar christenen worden vervolgd om hun geloof.

Vuur in de nacht is een boek over geloof, hoop en liefde tegen de verdrukking in.

12 jaar en ouder

Uitgeverij Mes

ISBN 9789059522008