Groep 8 beleeft altijd wat

Samen sterk

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Het vierde en laatste deel in de serie: 'Groep 8 beleeft altijd wat.'

Groep 8 is terug van schoolkamp. Wat hebben ze samen veel meegemaakt! Vooral de ontmoeting met Edo, een illegale asielzoeker uit Angola, heeft veel indruk gemaakt.
‘Is er een manier om Edo te helpen?’ vraagt Caspar als ze weer op school zijn.
‘Waarom maken we geen fietstocht door heel Nederland om geld voor hem op te halen?’ oppert Thijs.
De hele klas is enthousiast over het idee en alle voorbereidingen worden in gang gezet.


Groep 8 zou groep 8 niet zijn als er onderweg niets bijzonders gebeurt. Tijdens de fietstocht blijkt dat het roepen van het motto ‘Samen sterk’ heel wat eenvoudiger is dan het ‘Samen sterk’ zijn …

 

 

Lees meer: Samen sterk

   

Eerlijk duurt het langst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail


omslag eerlijk duurt het langstHet boek is het derde deel in de serie: 'Groep 8 beleeft altijd wat'

‘Er gebeurt hier ook nooit wat’, verzucht Casper. Zijn klasgenoten uit groep 8 hebben spannende avonturen beleefd, maar zoiets is hem nog nooit overkomen.

Er is nóg iets wat Casper dwarszit: hij is verliefd op Marith, maar helaas … zij ziet hem niet staan. Zou dat veranderen als ze samen een spannende gebeurtenis meemaken?  Maar ja, een avontuur kun je niet op commando beleven. Gelukkig gaan ze wél samen op schoolkamp.

Eenmaal in Schoonoord wordt Caspar op zijn wenken bediend: er worden spullen gestolen uit de kampeerboerderij en een nachtelijke speurtocht verandert in een spannend avontuur …

Hebben deze gebeurtenissen het gewenste effect, of moet Caspar eerst nog een lesje leren?

Lees meer: Eerlijk duurt het langst

   

Foute wissel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

scannen0004Het boek speelt in dezelfde schoolklas als Verzin iets beters en wordt ook  uitgegeven door uitgeverij de Banier.

 

Wat begint als een grapje, eindigt in een spannend avontuur ...

Wat is leuker: opgroeien in een groot gezin, of lekker rustig als enig kind in een groot huis dat van alle gemakken voorzien is? Luuk en Carmen, leerlingen uit groep 8 en stiekem verliefd op elkaar, willen het wel eens uitproberen. Tot hun grote verbazing stemmen hun ouders in met hun plan om een weekje met elkaar te ruilen. Luuk vindt het idee eigenlijk niet eens zo leuk, maar hij durft niet meer terug te krabbelen ... En zo gebeurt het dat Luuk zich verwondert over de rust in het huis van de familie Bakker, terwijl Carmen zich verbaast over de drukte van een groot gezin.

Als Luuk op een avond alleen thuis is in het huis van de familie Bakker, gebeurt er iets verschrikkelijks. Zijn ruilactie met het rijkeluisdochtertje Carmen komt hem duur te staan.

De omslagtekening voor Foute wissel is gemaakt door Hans Ellens

Lees meer: Foute wissel

   

Verzin iets beters!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Verzin iets beters!

Thijs en Eline moeten samen een werkstuk maken over dierproeven. Thijs vindt het maar een suf onderwerp. Had de meester niet iets beters kunnen verzinnen?
Maar Thijs en Eline moeten er toch aan geloven.
Thijs gaat meteen op internet zoeken naar informatie, maar Eline heeft een heel ander plan. Zij wil in een laboratorium kijken waar ze dierproeven doen.
Als de twee, na een interessante rondleiding, weer buiten staan, horen ze een vreemd geluid. Het lijkt wel een aap. Maar het is toch verboden om proeven met apen te doen?
Eline en Thijs vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze moeten wel uitkijken, want voor ze het weten, worden ze zelf proefkonijn...

 

 

Lees meer: Verzin iets beters!