Serie Teamdossier

Slotakkoord in Caïro

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

omslag slotakkoord

In Slotakkoord in Caïro worden Remco en Marieke uitgenodigd door een Nederlandse professor, die betrokken is bij opgravingen in Karnak, aan de oevers van de rivier de Nijl. Archeologen hebben een ongeschonden graf gevonden en hebben zijn hulp ingeroepen voor het ontcijferen van de hiërogliefen op de muren van de tombe. Ook zijn er verschillende puntgave papyrusrollen gevonden. Het is de bedoeling dat Het Team een reportage maakt over deze boekrollen, die een verrassend bekend verhaal vertellen. Een verhaal, dat ook de lezers van het Christelijk Dagblad zal interesseren.

Tijdens het verblijf van Marieke en Remco breekt in Egypte een revolutie uit.

Remco en Marieke worden tegen wil en dank meegezogen in een spiraal van geweld, die grote gevolgen heeft voor de rest van hun leven.

Lees meer: Slotakkoord in Caïro

 

Commotie rond een prototype

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

 Serie TEAM DOSSIER - deel 12

De jonge journalist Remco Jongeneel en de fotografe Marieke Wielinga werken bij het Christelijk Dagblad en gaan voor die krant regelmatig samen op pad. Voor hun collega's is dat een reden om hen een beetje spottend 'Het Team' te noemen. Maar misschien zijn die collega's wel jaloers op de prestaties van Het Team... 

Als ze nieuws ruiken proberen Remco en Marieke de onderste steen boven te krijgen. Dat is voor hen niet altijd zonder gevaar, maar levert wel voorpaginanieuws op! De speurzin van Remco en Marieke bezorgt hun hoofdredacteur soms grijze haren, maar wordt door de lezers van de krant bijzonder gewaardeerd.

Remco wordt samen met Marieke naar Schiphol gestuurd, om een persconferentie bij te wonen. Een zekere Franssen zal daar zijn plannen voor een nieuw type vliegtuig ontvouwen. Remco, die helemaal niet technisch is, vindt het maar niets dat hij die opdracht krijgt. Dat verandert als hij de plannen hoort. Franssen heeft met zijn team van jonge, enthousiaste medewerkers een hybride vliegtuig ontwikkeld, dat voor het grootste deel op zonne-energie vliegt.

Na de persconferentie ontmoet Remco een vroegere klasgenoot, Ruben Stapel, die voor Franssen werkt. Ruben kent de reputatie van Het Team als speurneuzen en vraagt Remco en Marieke om hulp. Iemand probeert de plannen van Franssen te dwarsbomen en saboteert de ontwikkeling van het prototype.

Marieke heeft intussen andere zorgen. Voor de persconferentie ziet ze een man, die haar bekend voorkomt. Blijkbaar heeft de man haar ook herkend, want hij maakt zich zo snel mogelijk uit de voeten. Wie is deze man en heeft hij iets te maken met de commotie rond het prototype?

Voor ze het weten zitten Remco en Marieke weer tot hun nek toe in de narigheid. En dat is niet erg bevorderlijk voor hun relatie… 

Lees meer: Commotie rond een prototype

   

Kroonjuwelen en dode raven

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 11

Kroonjuwelen en dode raven

Remco Jongeneel en Marieke Wielinga zijn voor het Christelijk Dagblad naar Londen gereisd om een reportage te maken over de plechtigheden bij de opening van het parlementaire jaar.

Ze brengen ook een bezoek aan de zwaarbeveiligde Tower waar de beroemde Imperial State Crown en de kroonjuwelen bewaard worden, die koningin Elizabeth bij die gelegenheid draagt. Als ze na dit bezoek op de Tower Bridge lopen, en Marieke daar foto's maakt, zijn ze er getuige van dat de kroon en de kroonjuwelen op een spectaculaire wijze uit de Tower worden geroofd.

Dat Marieke ook foto's van de overval maakte, leidt ertoe dat ze, meer dan hen lief is, bij de zaak betrokken raken. Remco en Marieke zijn in de moeilijke positie dat ze niet anders kunnen doen dan de politie helpen om de criminelen te vinden die acter de roof zitten. Die riskante onderneming loopt voor hen maar net goed af!

 

Lees meer: Kroonjuwelen en dode raven

   

Sabotage rond het wad

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 10

Sabotage rond het wad

In deel 10 van de serie Teamdossier gaan Remco Jongeneel
en Marieke Wielinga naar het uiterste noorden van ons land. De regering heeft de NAM toestemming gegeven om onder de Waddenzee naar aardgas te boren.

Een zonderlinge man, Walter van der Woude, heeft een huis gekocht aan de dijk tussen Vierhuizen en Lauwersoog. Als hij ontdekt dat de NAM van plan is pal naast het huis naar gas te gaan boren, is hij ten einde raad. Hij probeert de gaswinning te voorkomen, maar komt dan van de regen in de drup.

Actievoerders bezetten het weiland naast zijn huis en daarna loopt de toestand behoorlijk uit de hand. Wat er nou precies gebeurt en waarom Remco en Marieke in de cel belanden? Lees het in Sabotage rond het Wad!

 

Lees meer: Sabotage rond het wad

   

Vondst uit het verleden

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 9

Vondst uit het verleden

Nadat zijn oom bij een verbouwing een kistje met diamanten heeft gevonden, ontmoeten Remco Jongeneel en zijn collega Marieke de diamanthandelaar Levie Salomons, die in Antwerpen woont.

Niets wijst erop dat deze ontmoeting vérstrekkende gevolgen zal hebben, maar Marieke aarzelt lang, als Levie hen uitnodigt om met hem naar Zuid-Afrika te reizen.

Hij wil hun laten zien dat daar op een eerlijke manier diamanten worden gewonnen en dat er aan zijn diamanten geen bloed kleeft.

Als Marieke besluit om met Remco mee te gaan, komen ze in een land waar grote problemen heersen en een groot deel van de zwarte bevolking nog altijd in armoede leeft.

Waar al die problemen toe kunnen leiden, ervaren ze als ze ontvoerd worden. Hun ontvoerders strijden voor een goede zaak, maar de middelen die ze daarvoor kiezen, blijken erg gevaarlijk.

 

Lees meer: Vondst uit het verleden

   

Bomalarm in Europoort

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 8

Bomalarm in Europoort

In de Rotterdamse wijk Spangen woont een man die er alle belang bij heeft dat hij niet opvalt. Voor het oog leidt hij een kleurloos leven, maar achter de voordeur van zijn woning bereidt hij een aanslag voor, die de wereld op z'n kop moet zetten. Op 11 september moet het gebeuren... Dan moeten in Europoort de olieopslagtanks van Shell exploderen.

De autoriteiten geven in het hoofdkantoor van Shell een persconferentie en daar blijkt duidelijk dat er alle reden is om de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen.
Wie de aanslag pleegde, is nog onduidelijk, maar de gewonde man is voorlopig de hoofdverdachte.

Remco Jongeneel en zijn collega Marieke zijn voor het Christelijk Dagblad bij die persconferentie aanwezig en Remco schrijft voor de krant een artikel over de aanslag.
Dat is het begin van een confrontatie met een meedogenloze terrorist, die voor Marieke bijna fataal afloopt.

 

Lees meer: Bomalarm in Europoort

   

De vermiste hulpverlener

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 7

De vermiste hulpverlener

Als in Afrika een arts wordt ontvoerd, die door een hulporganisatie werd uitgezonden, maakt het Christelijk Dagblad daar melding van. Dat bericht bezorgt Remco Jongeneel een schok, want die arts heet Jacco Wielinga en is een broer van Remco's collega Marieke, met wie hij veel samenwerkt voor de krant.

Marieke is erg bezorgd over haar broer en weet inmiddels dat de Afrikaanse politie zich niet echt inspant om hem te vinden. Vermoedelijk bevindt hij zich in de handen van rebellen, maar weken na zijn ontvoering hebben die nog niet om losgeld gevraagd.

In een uiterste poging om meer te weten te komen over het lot van Jacco besluiten de familie Jongeneel en Marieke naar Afrika te gaan. Daar worden ze inderdaad geconfronteerd met weinig behulpzame autoriteiten, maar ook met een rebel die hen 's nachts met minder goede bedoelingen bezoekt. Remco en zijn broer zien kans om de nachtelijke bezoeker te overmeesteren en na veel ondervragen blijkt hij meer van de raadselachtige verdwijning te weten.

Om achter de hele waarheid te komen, moeten Remco en Marieke onder leiding van de rebel een uiterst gevaarlijke tocht door het oerwoud maken, die zoveel van hen vergt dat ze twijfelen aan de goede afloop van hun zoektocht.

 

Lees meer: De vermiste hulpverlener

   

Konvooi in gevaar

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 6

Konvooi in gevaar

Na de val van Saddam Hoessein wordt pas echt duidelijk hoe groot de nood van de bevolking in Irak is.
Voor het Christelijk Dagblad is dat een reden om een hulpactie te organiseren. Veel lezers steunen de actie en zorgen ervoor dat vier volle vrachtwagens met medische en andere hulpgoederen naar Irak kunnen vertrekken.

Remco Jongeneel en zijn collega Marieke gaan met het konvooi mee om de lezers van de krant van dag tot dag te informeren hoe de reis naar Irak verloopt.

Dat het een avontuurlijke reis zou worden hadden Remco en Marieke wel verwacht; dat ze duizenden kilometers van huis in de woestijn overvallen zouden worden, door bedoeïen, hadden ze in hun stoutste dromen niet kunnen denken!

Het blijft lang een raadsel waar de rovers op uit waren. Als de reden van de overval duidelijk wordt, blijkt dat het konvooi ook zeer gevaarlijke 'hulpgoederen' vervoerde...

 

Lees meer: Konvooi in gevaar

   

Vrijheidsstrijders in actie

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 5

Vrijheidsstrijders in actie

In een donkere, koude nacht wordt in Drenthe een overval op een kazerne gepleegd, waarbij de daders een grote hoeveelheid wapens buitmaken.

Als Remco Jongeneel voor het Christelijk Dagblad probeert meer over de overval te weten te komen, nemen de overvallers hem gevangen en wordt hij geconfronteerd met vrijheidsstrijders die bereid zijn om tot het uiterste te gaan voor het doel dat ze willen bereiken.

Remco wordt vrijgelaten, maar hij weet dat zijn leven gevaar loopt, als hij in de krant schrijft wat hem is overkomen. Zijn broer en zus komen achter zijn geheim en denken dat ze een gijzelingsactie kunnen voorkomen. Dan blijkt als snel dat ze zichzelf, èn Remco en zijn collega, in groot gevaar hebben gebracht.

 

Lees meer: Vrijheidsstrijders in actie

   

De gevaarlijke wonderdokter

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 4

De gevaarlijke wonderdokter

Door zijn werk voor het Christelijk Dagblad wordt de jonge journalist Remco Jongeneel geconfronteerd met de moeilijke omstandigheden waaronder veel boeren hun hoofd boven water proberen te houden.

Op zekere dag ontdekt hij dat een man, die beweert dat hij dierenarts is, aan de boeren op de Veluwe een 'wondermiddel' verkoopt, waarmee ze uit de zorgen kunnen raken...

Maar Remco ontdekt nog meer: het wondermiddel is niet zo ongevaarlijk als de 'dierenarts' beweert: het is zelfs een regelrechte bedreiging van de volksgezondheid! Remco en zijn collega Marieke gaan op pad om de wonderdokter op te sporen en zijn kwalijke praktijken te stoppen.

Ze ontdekken dat zijn werkterrein veel groter is dan de Veluwe en dat het de 'dokter' niet interesseert wat de gevolgen van zijn middeltjes zijn. Als ze er uiteindelijk achter komen waar de man woont, hebben ze al spoedig spijt van hun nieuwsgierigheid. De wonderdokter deinst er zelfs niet voor terug om Remco's broer en zus - die hem bij zijn onderzoek denken te kunnen helpen - in de kelder van zijn huis op te sluiten.

 

Lees meer: De gevaarlijke wonderdokter

   

De man met de Januskop

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 3

De man met de Januskop

Er heerst grote verontwaardiging op de redactie van het Christelijk Dagblad als de krant melding moet maken van het feit dat op het Joods gedeelte van een begraafplaats in Arnhem graven werden vernield en beklad met hakenkruisen. Ook een aanslag op een asielzoekerscentrum in het noorden van het land zorgt voor de nodige opschudding.

Remco en Marieke worden door de hoofdredacteur op pad gestuurd om een artikel over de laatste aanslag te verzorgen en informatie te verzamelen. Ze komen er al snel achter dat hier geen sprake is van kwajongenswerk, maar van terreur. Hier zijn neonazi's aan het werk en... daar wil Remco meer van weten.

Als in Putten een bijeenkomst wordt gehouden, die bezocht wordt door een grote groep ongure motorrijders, die naar hun geheimzinnige 'Leider' komt luisteren, zien Remco en Marieke kans om deze lieden te bespioneren. Tot hun verrassing merken ze dat de Leider een man met een januskop is: een man die de buitenwereld twee gezichten toont. De Leider en zijn kameraden deinzen zelfs niet terug voor mishandeling.

Remco kent geen rust meer: hij wil de man met de januskop ontmaskeren. Maar... hij overschat zichzelf, en dat loopt voor Marieke en hem bijna verkeerd af. Om de Leider en zijn bende te ontmaskeren moet zelfs een grote politiemacht worden ingezet.

 

Lees meer: De man met de Januskop

   

De gestoorde geleerde

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Serie TEAM DOSSIER - deel 2

De gestoorde geleerde

Als in een korenveld geheimzinnige 'graancirkels' worden ontdekt, krijgen Remco en Marieke opdracht om er voor het Christelijk Dagblad een reportage over te maken.

Ze komen al snel in contact met mensen die vertellen dat ze in het bestaan van buitenaardse vliegende objecten geloven. Eén van hen, professor Geertsema, vindt het zelfs goed dat ze er bij hem thuis over komen praten. Remco's broer en zus, Christiaan en Christine, mogen ook mee.

Remco denkt dat het bezoek aan de professor een mooie gelegenheid biedt om de lezers van de krant over deze onzin te informeren. Hij weet echter niet dat de professor een bijnaam heeft: de gestoorde geleerde...

In de villa van de professor horen Christiaan en Christine geheimzinnige klopsignalen. Daarom besluit het viertal om na hun bezoek, als de professor niet thuis is, terug te gaan. Ze lopen echter in de val en worden bijna het slachtoffer van een zeer gevaarlijk experiment.

 

Lees meer: De gestoorde geleerde

   

Pagina 1 van 2