De Drie Avonturiers

De wraak van de bendeleider

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De Drie Avonturiers - deel 7

De wraak van de bendeleiderIn dit deel komen Koos, Johan en Willem erachter dat het beleven van avonturen ook negatieve kanten heeft. "Herr Schwabel", de ongrijpbare slavenhaler, ontsnapt op spectaculaire wijze uit zijn Oostenrijkse gevangenis en komt naar Nederland om wraak te nemen op de drie vrienden.

Een wilde jacht door Nederland volgt, waarin het de jongens niet lukt de schurk af te schudden. Er is maar één oplossing: ze moeten er voor zorgen dat hij opnieuw achter de tralies komt.

Tijdens hun omzwervingen ontmoeten ze een oude vriendin, Géline, die na hun ontmoeting in Parijs behoorlijk in de problemen is geraakt. Ze heeft verkeerde vrienden gemaakt, die haar aan de XTC hebben geholpen.

 

Lees meer: De wraak van de bendeleider

 

Duistere praktijken in Zuid-Afrika

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De Drie Avonturiers - deel 6

Duistere praktijken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, wie zou daar niet eens naartoe willen gaan?

In dit deel zien Willem, Koos en Johan de kans schoon het koude Nederlandse winterweer te verwisselen voor de Afrikaanse zon.

Eenmaal in Zuid-Afrika ontdekken ze al gauw dat de apartheid weliswaar is afgeschaft, maar dat de rassenhaat nog lang niet uitgeroeid is.
Er zijn zelfs mensen die in hun pogingen de regering te dwarsbomen een bouwproject proberen te saboteren...

Later, tijdens een safari in de Krüger Wildtuin, blijkt dat blank en zwart wel degelijk kunnen samenwerken als het om geld verdienen gaat.
Alleen is het wel jammer dat ze daarbij over lijken gaan...

 

Lees meer: Duistere praktijken in Zuid-Afrika

   

De ongrijpbare slavenhaler

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De Drie Avonturiers - deel 5

De ongrijpbare slavenhalerIn dit deel gaan Johan, Willem en Koos naar Wenen om wat van de cultuur te proeven van de Oostenrijkse hoofdstad. Ze logeren bij een oom en tante van Johan, die in een nette buitenwijk van Wenen wonen. Al gauw blijkt dat hun buurman een echte bullebak is.

Koos, die als eerste een aanvaring met hem krijgt, denkt dat hij de man al eens eerder ontmoet heeft. Later schiet hem te binnen dat hij een foto van hem heeft gezien op een Duits politiebureau. Het is een gezochte misdadiger!

Als de drie jongens de gangen van "Herr König" nagaan, ontdekken ze op een verlaten industrieterrein een oude loods, waarin dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. In een geheime fabriek werken illegale vluchtelingen uit het voormalige Joegoslavië, wachtend op een verblijfsvergunning. In werkelijkheid zijn ze echter niet veel meer dan een paar slaven van de bendeleider en zijn mannen.

De vakantie in Wenen, die zo rustig begon, lijkt te eindigen in een nachtmerrie, waarbij de drie vrienden niet zonder kleerscheuren uit de strijd komen.
Wordt de ongrijpbare slavenhaler uiteindelijk toch gegrepen?

 

Lees meer: De ongrijpbare slavenhaler

   

Kunstroof in Parijs

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail


De Drie Avonturiers - deel 4

Kunstroof in ParijsKunstschatten uit een zeer oude Egyptische grafkelder, die in een museum in Parijs belanden, zijn de inzet.Wat een ontspannen vakantie in Parijs moest worden, ontaardt voor Koos, Willem en Johan in een felle jacht op een stel criminelen die de slag van hun leven denken te slaan.

Ze proberen een kostbaar Egyptisch beeld te stelen dat in het Louvre - tussen vele andere kunstschatten - staat opgesteld. Hun handelen is niet gebaseerd op liefde voor oude kunst, nee, pure hebzucht en geldelijk gewin zijn hun drijfveer.

Een jonge Egyptische vrouw, die met haar man in Parijs woont komt in contact met de vrienden. Zij vermoedt dat haar man in groot gevaar verkeert. Hij studeert aan de beroemde Sorbonne universiteit en... werkt part-time in het Louvre. Fatima doet op hen een dringend beroep om hulp.

Uit de spannende gebeurtenissen die volgen als de drie vrienden zich met deze kunstroof gaan bemoeien, blijkt dit geen vergeefs beroep te zijn geweest!

 

Lees meer: Kunstroof in Parijs

   

Terreur aan de Moezel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De Drie Avonturiers - deel 3

Terreur aan de MoezelDe drie vrienden zijn op weg naar de Moezel. Het is herfstvakantie en ze zijn van plan dit fraaie stukje Duitsland goed te verkennen en te genieten van de herfstkleuren en de druivenoogst. Dit derde deel van de serie lijkt een rustig verloop te krijgen; die rust is echter van korte duur.

Direct bij aankomst in het bungalowpark worden ze geconfronteerd met een wonderlijk gezelschap. Zijn het muzikanten die in een wonderlijk opgeschilderd busje rondrijden en in het bungalowpark een huisje bewonen?

De drie vrienden kunnen het niet laten: het vreemde gedrag van de 'muzikanten' maakt hen nieuwsgierig en ze gaan op onderzoek uit. Tot hun verbazing komen ze middenin een IRA-complot terecht. Wapengeweld en gijzeling worden niet gemeden, de terroristen gaan tot het uiterste om hun doel te bereiken.

Koos, Willem en Johan, volkomen op elkaar ingesteld, zien echter kans de terroristen zo te dwarsbomen dat ze hun plannen niet kunnen uitvoeren. Ze beleven een herfstvakantie die ze nooit zullen vergeten.

 

Lees meer: Terreur aan de Moezel

   

Wind in de zeilen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De Drie Avonturiers - deel 2

Wind in de zeilenDit deel brengt de vrienden Koos, Willem en Johan in Friesland, waar hen een zeilkamp wacht.
Op weg naar het kamp beleven ze, al fietsend, het nodige om nooit te vergeten en bij aankomst zit de stemming er al goed in.
De rest van de deelnemers doet niet voor hen onder, dat belooft dus veel plezier en... zeilen maar!

Er blijkt echter meer te doen voor de avonturiers, want Friesland ligt ver van de randstad en waarom zou je, als ondernemer, veel betalen om je giftige afvalstoffen kwijt te raken?

De drie vrienden komen op het spoor van duistere lieden, die het milieuzaken niet zo nauw nemen. Hen wacht een angstig avontuur dat niet voor alle partijen even goed afloopt.

 

 

 

Lees meer: Wind in de zeilen

   

Kampeerders in de knel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

De Drie Avonturiers - deel 1

Kampeerders in de knelOp uiterst boeiende en verantwoorde wijze beschrijft de auteur hoe drie trouwe vrienden, tijdens een sportieve fietsvakantie, geconfronteerd worden met een reeks criminele activiteiten die zij - met gevaar voor eigen leven - helpen ontmaskeren.

 

Het begint met "simpele" fietsendiefstallen en eindigt met veel ernstiger vergrijpen, die hun ontknoping krijgen in de Zuidlimburgse grotten, waarbij ze een meisje kunnen redden uit de handen van een bende misdadigers.

 

 

 

Lees meer: Kampeerders in de knel